6 de Setembre de 2019

A Catalunya

A Catalunya

D’acord amb els principis d’Options, els seus voluntaris han creat un projecte de sensibilització i cooperació, anomenat “Empatitza”, per treballar valors d’interculturalitat basats en el coneixement d’un mateix, de l’entorn proper i de l’entorn llunyà. Una de les metodologies emprades és l’Aprenentage servei.

Les escoles on s’ha treballat són el FEDAC i l’Escorial de Vic i l’Institut de Taradell. També ens els casals d’estiu Cívicus de l’Ajuntament de Vic.


Projecte “Empatitza”


EL projecte “Empatitza” es bas en una sèrie d’activitats dutes a terme en lengües catalana i anglesa destinades a alumnes de secundària amb la participació dels seus docents.

Les activitats en català consten de sessions de ioga, meditació, karate, reptes cooperatius, treballs relacionats amb el medi ambient, coneixement d’onegés, etc.

Les activitats en anglès tenen a veure amb converses amb persones d’altres orígens, contes i reflexions sobre històries de vida de persones d’altres països en situacions de vulnerabilitat i un aprenentatge servei amb l’escola orfenat Snow Manjushree.

Classes de ioga

Taller de pintura de cares

Aprenentatge servei “Ciutat de Vic”

Els voluntaris d’Optons, la Universitat de Vic i l’Ajuntament de Vic treballen conjuntament en un Aprenentatge servei al centre cívic El Montseny de Vic.

Estudiants de la Universitat de Vic i voluntaris d’Options fan sessions durant 3 i 4 dies cada setmana que inclouen jocs, acompanyament per fer deures escolars, ioga i meditació, esports, activitats en anglès i tallers de macramé, pintura de cares i karate.