6 de Setembre de 2019

A Catalunya

D’acord amb els principis d’Options, els seus voluntaris han creat un projecte de sensibilització i cooperació, anomenat ‘Empatitza’, per treballar valors d’interculturalitat basats en el coneixement d’un mateix, de l’entorn proper i de l’entorn llunyà. Una de les metodologies emprades és l’Aprenentatge servei.

Les escoles on s’ha treballat són el FEDAC, el Sagrat Cor i l’Escorial, de Vic, i l’Institut de Taradell. També en els casals d’estiu Cívicus, organitzats per l’Ajuntament de Vic.


Projecte ‘Empatitza’


El projecte ‘Empatitza’ es basa en una sèrie d’activitats dutes a terme en llengües catalana i anglesa destinades a alumnes de secundària amb la participació dels seus docents.

Les activitats en català consten de sessions de ioga, meditació, karate, reptes cooperatius, treballs relacionats amb el medi ambient i coneixement d’onegés, entre d’altres.

Les activitats en anglès comporten converses amb persones d’altres orígens, contes i reflexions sobre històries de vida de persones d’altres països en situacions de vulnerabilitat a més d’un “Aprenentatge Servei” amb l’escola orfenat Snow Manjushree.

Classes de ioga

Taller de pintura de cares

Aprenentatge Servei


Els voluntaris d’Options i els estudiants de la Universitat de Vic treballen conjuntament en un Aprenentatge Servei al centre cívic El Montseny de Vic. Les activitats es duen a terme amb les voluntàries de l’AAVV del Remei i amb els dinamitzadors de l’Ajuntament de Vic. Els destinataris són infants provinents de l’etapa d’educació infantil i primària i es fan en horari d’activitats extra-escolars.

Les sessions inclouen jocs, acompanyament per fer deures escolars, ioga i meditació, esports, activitats en anglès i tallers de macramé, pintura de cares i karate. També es compta amb sessions de contacontes i d’altres fetes pel cos dels Agents Rurals de Catalunya.

Curs de competències socials a la UVIC


Organització i dinamització d’un curs de formació per a futurs voluntaris adreçat a estudiants de la UVic.