6 de Setembre de 2019

Al Nepal

Situació Actual del Nepal

El Nepal és un país situat entre l’Índia i la Xina. Té al voltant de 30 milions d’habitants i el 41% són menors de 16 anys. El 2008 el país va decidir abolir la monarquia i convertir-se en una república democràtica federal. Al procés polític s’hi va sumar, l’any 2015, un terratrèmol que va provocar la mort de més de 8.000 persones i més de 21.000 ferits, a més de danys materials considerables. Això ha provocat que molts nens i joves quedessin orfes o amb famílies amb molt pocs recursos i, sovint, amb risc d’exclusió social. El 60% dels joves de més de 13 anys que viuen al carrer consumeixen habitualment drogues i les relacions sexuals prematures estan a l’ordre del dia. La dificultat d’accedir a l’educació n’és una de les causes.

Options training


L’escola iniciarà la seva línia de formació impartint un curs de formació ocupacional de cuina 12 alumnes.

Durant l’any els alumnes rebran una formació en competències bàsiques, transversals i tècniques de cuina que compaginaran amb unes pràctiques no laborals a les diferents empreses. Tots els alumnes rebran un acompanyament individualitzat per garantir la seva inserció laboral a través de tutors nepalesos i mentors catalans.

L’objectiu de la formació és la inserció laboral dels alumnes. L’associació ja compta amb dos professors, un dels quals fa també de director de l’escola.


Formació de professors de cuina


Ut ornare consectetur purus, eu sollicitudin urna accumsan non. Proin id purus aliquam, pellentesque mauris ut, pellentesque nisi. Donec commodo sem sapien, et ultricies quam suscipit ac. Donec pellentesque mattis lorem, a auctor lorem dictum at. Nulla tincidunt ullamcorper mauris. Mauris elementum leo urna, eget facilisis augue porta a. Praesent egestas ante eros, vel placerat nisi elementum ullamcorper. Vivamus viverra neque ut diam volutpat imperdiet. Aenean imperdiet mauris interdum, rhoncus nunc vitae, tempus nisi. Suspendisse porttitor dui non ipsum iaculis facilisis.